Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás karaj füstölt sajttal recept

Gombás karaj füstölt sajttal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg karaj
    • 25 dkg gomba
    • 1 dl főzőtejszín
    • 3 evőkanál tejföl
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 kisebb fej hagyma
    • só, bors, majoránna
    • olaj
    • víz, 20 dkg füstölt sajt

    Elkészítése:
    A karajt felszeletelem, a szeleteket kilopfolom, besózom.
    Serpenyőben kevés olajon elősütöm.
    A hagymát apró kockára vágva olajon megpárolom, majd hozzáadom az apróra vágott gombát.
    Sóval, borssal ízesítem.
    Mikor teljesen megpuhult a gomba megszórom 1 teáskanál majoránnával és tovább párolom.
    A tejfölt csomómentesre keverem a tejszínnel és a liszttel és hozzáöntöm a gombához. Sűrűre főzöm.
    Az elősütött karajszeleteket olajozott tepsire teszem, a tejszínes gombából kis kupacokat teszek rá.
    Kb 1 dl vizet öntök hozzá, hogy párolódjon a hús.
    Alufóliával befedem.
    Előmelegített sütőben alacsony lángon kb 60 perc alatt puhára párolom.
    Ekkor leveszem az alufóliát, minden egyes húsra 1 szelet füstölt sajtot teszek és ráolvasztom a húsra.

    Köretnek ajánlom hozzá a héjában sült fűszeres burgonyát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá