Gombás karaj füstölt sajttal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj
  • 25 dkg gomba
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kisebb fej hagyma
  • só, bors, majoránna
  • olaj
  • víz, 20 dkg füstölt sajt

Elkészítése:
A karajt felszeletelem, a szeleteket kilopfolom, besózom.
Serpenyőben kevés olajon elősütöm.
A hagymát apró kockára vágva olajon megpárolom, majd hozzáadom az apróra vágott gombát.
Sóval, borssal ízesítem.
Mikor teljesen megpuhult a gomba megszórom 1 teáskanál majoránnával és tovább párolom.
A tejfölt csomómentesre keverem a tejszínnel és a liszttel és hozzáöntöm a gombához. Sűrűre főzöm.
Az elősütött karajszeleteket olajozott tepsire teszem, a tejszínes gombából kis kupacokat teszek rá.
Kb 1 dl vizet öntök hozzá, hogy párolódjon a hús.
Alufóliával befedem.
Előmelegített sütőben alacsony lángon kb 60 perc alatt puhára párolom.
Ekkor leveszem az alufóliát, minden egyes húsra 1 szelet füstölt sajtot teszek és ráolvasztom a húsra.

Köretnek ajánlom hozzá a héjában sült fűszeres burgonyát.