Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres pecsenye petrezselymes burgonyával recept

Fűszeres pecsenye petrezselymes burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet vékony, kicsontozott sertéstarja, vagy vállpecsenye
    • 2 tk mézes dijoni mustár
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 ek worcestershire-szósz
    • citrombors ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • 1 tk őrölt kömény
    • 60 dkg burgonya
    • 2 ek vaj
    • fél csokor petrezselyem

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, és megtörölgetjük szárazra. A citromborssal fűszerezzük.

    A worchestershire szósszal, a mustárral és az olajjal bekenjük, és egy éjszakán át hűtőben érleljük.

    Besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és zúzott fokhagymával szórjuk meg. 160 fokos sütőben (alul-felül) lassan sütjük. Félidőben forgassuk.

     

    Köret készítése:

    Burgonyát hámozunk, és vágjuk hosszúkás szeletekre. Főzzük meg sós vízben puhára. Vajon aprított petrezselymet pirítunk, és a leszűrt burgonyát rázzuk össze vele. Azonnal tálaljuk a hús mellé, kedvenc savanyúságunkkal.

    A fűszeres pecsenye petrezselymes burgonyával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 169 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá