Fűszeres pecsenye petrezselymes burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 szelet vékony, kicsontozott sertéstarja, vagy vállpecsenye
  • 2 tk mézes dijoni mustár
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek worcestershire-szósz
  • citrombors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 tk őrölt kömény
  • 60 dkg burgonya
  • 2 ek vaj
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítése:

A húst megmossuk, és megtörölgetjük szárazra. A citromborssal fűszerezzük.

A worchestershire szósszal, a mustárral és az olajjal bekenjük, és egy éjszakán át hűtőben érleljük.

Besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és zúzott fokhagymával szórjuk meg. 160 fokos sütőben (alul-felül) lassan sütjük. Félidőben forgassuk.

 

Köret készítése:

Burgonyát hámozunk, és vágjuk hosszúkás szeletekre. Főzzük meg sós vízben puhára. Vajon aprított petrezselymet pirítunk, és a leszűrt burgonyát rázzuk össze vele. Azonnal tálaljuk a hús mellé, kedvenc savanyúságunkkal.