Fűszeres-mustáros rántott szelet kukoricapelyhes panírban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg hosszúkaraj, kicsontozva, szeletelve
- ízlés szerint só vagy vegeta
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint rozmaring
- 4-5 kk mustár
A sütéshez:
- olaj
A panírozáshoz:
- szükség szerint zsemlemorzsa
- szükség szerint kukoricapehely (durvára összetörve)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 dl tej
- szükség szerint liszt
Körethez:
- szükség szerint rizs
- 1 csomag vegyes, fagyasztott zöldségkeverék
- szükség szerint olaj
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint fűszerek
Elkészítése:
A felszeletelt húsokat megmossuk, majd megszárítjuk. Vágódeszkára kiterítjük, ráteszünk egy kis folpack fóliát, esetleg zacskót és belülről kifele haladva vékonyra kloppfoljuk. Fűszerezzük és szeletenként megkenjük jócskán mustárral. 1 éjszakán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A panírhoz a húsokat lisztben megforgatjuk. A tojást tejjel dúsítjuk. A zsemlemorzsát pedig keverjük el a durvára “zacskójában klopfolt” kukorica pehellyel, majd a szokott módon panírozzuk. Forró olajban lassan sütjük.
Amíg sül, addig a rizst is előkészítjük. A jó rizs titka a pirításban rejlik. Felhevített olajban megpirítjuk, majd a rizs mennyiségének kicsitvel több, mint duplájával felengedjük, tetszés szerinti fűszereket és kockázott hagymát adunk hozzá, majd felforraljuk. Utána akár el is zárhatjuk a gázt, hiszen a rizs szinte magától megpárolódik.
A zöldségeket megfőzzük, majd leszűrjük és a rizshez keverjük.