Fűszeres-mustáros rántott szelet kukoricapelyhes panírban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg hosszúkaraj, kicsontozva, szeletelve
- ízlés szerint só vagy vegeta
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint rozmaring
- 4-5 kk mustár
A sütéshez:
- olaj
A panírozáshoz:
- szükség szerint zsemlemorzsa
- szükség szerint kukoricapehely (durvára összetörve)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 dl tej
- szükség szerint liszt
Körethez:
- szükség szerint rizs
- 1 csomag vegyes, fagyasztott zöldségkeverék
- szükség szerint olaj
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint fűszerek
Elkészítése:
A felszeletelt húsokat megmossuk, majd megszárítjuk. Vágódeszkára kiterítjük, ráteszünk egy kis folpack fóliát, esetleg zacskót és belülről kifele haladva vékonyra kloppfoljuk. Fűszerezzük és szeletenként megkenjük jócskán mustárral. 1 éjszakán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A panírhoz a húsokat lisztben megforgatjuk. A tojást tejjel dúsítjuk. A zsemlemorzsát pedig keverjük el a durvára “zacskójában klopfolt” kukorica pehellyel, majd a szokott módon panírozzuk. Forró olajban lassan sütjük.
Amíg sül, addig a rizst is előkészítjük. A jó rizs titka a pirításban rejlik. Felhevített olajban megpirítjuk, majd a rizs mennyiségének kicsitvel több, mint duplájával felengedjük, tetszés szerinti fűszereket és kockázott hagymát adunk hozzá, majd felforraljuk. Utána akár el is zárhatjuk a gázt, hiszen a rizs szinte magától megpárolódik.
A zöldségeket megfőzzük, majd leszűrjük és a rizshez keverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »