Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres-mustáros rántott szelet kukoricapelyhes panírban recept

Fűszeres-mustáros rántott szelet kukoricapelyhes panírban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg hosszúkaraj, kicsontozva, szeletelve
    • ízlés szerint só vagy vegeta
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint kakukkfű
    • ízlés szerint rozmaring
    • 4-5 kk mustár

    A sütéshez:

    • olaj

    A panírozáshoz:

    • szükség szerint zsemlemorzsa
    • szükség szerint kukoricapehely (durvára összetörve)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 dl tej
    • szükség szerint liszt

    Körethez:

    • szükség szerint rizs
    • 1 csomag vegyes, fagyasztott zöldségkeverék
    • szükség szerint olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • ízlés szerint fűszerek

    Elkészítése:

    A felszeletelt húsokat megmossuk, majd megszárítjuk. Vágódeszkára kiterítjük, ráteszünk egy kis folpack fóliát, esetleg zacskót és belülről kifele haladva vékonyra kloppfoljuk. Fűszerezzük és szeletenként megkenjük jócskán mustárral. 1 éjszakán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

    A panírhoz a húsokat lisztben megforgatjuk. A tojást tejjel dúsítjuk. A zsemlemorzsát pedig keverjük el a durvára “zacskójában klopfolt” kukorica pehellyel, majd a szokott módon panírozzuk. Forró olajban lassan sütjük.

    Amíg sül, addig a rizst is előkészítjük. A jó rizs titka a pirításban rejlik. Felhevített olajban megpirítjuk, majd a rizs mennyiségének kicsitvel több, mint duplájával felengedjük, tetszés szerinti fűszereket és kockázott hagymát adunk hozzá, majd felforraljuk. Utána akár el is zárhatjuk a gázt, hiszen a rizs szinte magától megpárolódik.

    A zöldségeket megfőzzük, majd leszűrjük és a rizshez keverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá