Fűszeres-mustáros rántott szelet kukoricapelyhes panírban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg hosszúkaraj, kicsontozva, szeletelve
  • ízlés szerint só vagy vegeta
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint rozmaring
  • 4-5 kk mustár

A sütéshez:

  • olaj

A panírozáshoz:

  • szükség szerint zsemlemorzsa
  • szükség szerint kukoricapehely (durvára összetörve)
  • 2 tojás
  • 1-2 dl tej
  • szükség szerint liszt

Körethez:

  • szükség szerint rizs
  • 1 csomag vegyes, fagyasztott zöldségkeverék
  • szükség szerint olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint fűszerek

Elkészítése:

A felszeletelt húsokat megmossuk, majd megszárítjuk. Vágódeszkára kiterítjük, ráteszünk egy kis folpack fóliát, esetleg zacskót és belülről kifele haladva vékonyra kloppfoljuk. Fűszerezzük és szeletenként megkenjük jócskán mustárral. 1 éjszakán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A panírhoz a húsokat lisztben megforgatjuk. A tojást tejjel dúsítjuk. A zsemlemorzsát pedig keverjük el a durvára “zacskójában klopfolt” kukorica pehellyel, majd a szokott módon panírozzuk. Forró olajban lassan sütjük.

Amíg sül, addig a rizst is előkészítjük. A jó rizs titka a pirításban rejlik. Felhevített olajban megpirítjuk, majd a rizs mennyiségének kicsitvel több, mint duplájával felengedjük, tetszés szerinti fűszereket és kockázott hagymát adunk hozzá, majd felforraljuk. Utána akár el is zárhatjuk a gázt, hiszen a rizs szinte magától megpárolódik.

A zöldségeket megfőzzük, majd leszűrjük és a rizshez keverjük.