Füstöltsajttal töltött rántott karaj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 4 vastag szelet füstöltsajt
- 4 ek liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg panírmorzsa
- pici só és bors
- 1/2 liter zsiradék
Elkészítése:
A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy-egy szelet hús közé helyezzük a sajtokat úgy, hogy sehol ne kandikáljanak ki a húsok között (jómagam itt-ott beleszabok, ill méretre vágom).
Ezután egy tálcára téve és folpackkal lefedve legalább 2 órára betesszük a hűtőbe, hogy összedermedjenek a rétegek. Lehet előre is dolgozni, előző este ezt a fázist el lehet készíteni!
Ezután a dupla panír következik ebben a sorrendben: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa. Így a sütésnél biztosan nem folyik ki a sajt sehol a húsok között.
Bő zsírban vagy olajban lassú lángon mindkét oldalát szép pirosra megsütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
Még forrón tálaljuk. Akkor a legjobb, amikor szinte nyúlik a villán a sajt! :)
Jómagam petrezselymes burgonyával és birskörte befőttel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!