Füstöltsajttal töltött rántott karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 4 vastag szelet füstöltsajt
- 4 ek liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg panírmorzsa
- pici só és bors
- 1/2 liter zsiradék
Elkészítése:
A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy-egy szelet hús közé helyezzük a sajtokat úgy, hogy sehol ne kandikáljanak ki a húsok között (jómagam itt-ott beleszabok, ill méretre vágom).
Ezután egy tálcára téve és folpackkal lefedve legalább 2 órára betesszük a hűtőbe, hogy összedermedjenek a rétegek. Lehet előre is dolgozni, előző este ezt a fázist el lehet készíteni!
Ezután a dupla panír következik ebben a sorrendben: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa. Így a sütésnél biztosan nem folyik ki a sajt sehol a húsok között.
Bő zsírban vagy olajban lassú lángon mindkét oldalát szép pirosra megsütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
Még forrón tálaljuk. Akkor a legjobb, amikor szinte nyúlik a villán a sajt! :)
Jómagam petrezselymes burgonyával és birskörte befőttel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »