Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstöltsajttal töltött rántott karaj recept

Füstöltsajttal töltött rántott karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertéskaraj
    • 4 vastag szelet füstöltsajt
    • 4 ek liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg panírmorzsa
    • pici só és bors
    • 1/2 liter zsiradék

    Elkészítése:

    A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy-egy szelet hús közé helyezzük a sajtokat úgy, hogy sehol ne kandikáljanak ki a húsok között (jómagam itt-ott beleszabok, ill méretre vágom).

    Ezután egy tálcára téve és folpackkal lefedve legalább 2 órára betesszük a hűtőbe, hogy összedermedjenek a rétegek. Lehet előre is dolgozni, előző este ezt a fázist el lehet készíteni!

    Ezután a dupla panír következik ebben a sorrendben: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa. Így a sütésnél biztosan nem folyik ki a sajt sehol a húsok között.

    Bő zsírban vagy olajban lassú lángon mindkét oldalát szép pirosra megsütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.

    Még forrón tálaljuk. Akkor a legjobb, amikor szinte nyúlik a villán a sajt! :)

    Jómagam petrezselymes burgonyával és birskörte befőttel tálaltam.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá