Füstöltsajttal töltött rántott karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4 vastag szelet füstöltsajt
  • 4 ek liszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg panírmorzsa
  • pici só és bors
  • 1/2 liter zsiradék

Elkészítése:

A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy-egy szelet hús közé helyezzük a sajtokat úgy, hogy sehol ne kandikáljanak ki a húsok között (jómagam itt-ott beleszabok, ill méretre vágom).

Ezután egy tálcára téve és folpackkal lefedve legalább 2 órára betesszük a hűtőbe, hogy összedermedjenek a rétegek. Lehet előre is dolgozni, előző este ezt a fázist el lehet készíteni!

Ezután a dupla panír következik ebben a sorrendben: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa. Így a sütésnél biztosan nem folyik ki a sajt sehol a húsok között.

Bő zsírban vagy olajban lassú lángon mindkét oldalát szép pirosra megsütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.

Még forrón tálaljuk. Akkor a legjobb, amikor szinte nyúlik a villán a sajt! :)

Jómagam petrezselymes burgonyával és birskörte befőttel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!