Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt kolbásszal töltött karaj recept

Füstölt kolbásszal töltött karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertés karaj
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 2 ek étolaj
    • 4 gerezd fokhagyma
    • sertéssült fűszerkeverék
    • bors
    • 1,5 dl víz
    • 2 ek zsír

    Elkészítése:

    A karajt megmossuk, kicsontozzuk és hosszában felszúrjuk. A füstölt kolbászt a lyukba tesszük.

    A húst fűszerezzük sóval, borssal, majd egy serpenyőben a felhevített olajon elősütjük. Ha kész, akkor serpenyőbe tesszük, a lereszelt fokhagymával és a sertéssült fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A zsírt és a vizet aláöntjük, alufóliával letakarjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 1,5 órán át sütjük.

    Amikor megpuhult a hús, az alufóliát levéve néhány perc alatt pirosra sütjük.

    Tipp:

    Én oregánóval és bazsalikommal is fűszerezni szoktam még mielőtt a sütőbe tenném.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá