Főtt-sült oldalas, újburgonyával, sült répával és tzatzikivel recept
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 2 ek zsír
- 1 kg újburgonya
- 4 sárgarépa
- 1 kígyóuborka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kapor
- 400 ml joghurt
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A burgonyát és répát meghámozzuk, megtisztítjuk, majd egy nagyobb tepsibe halmozzuk.
Az oldalast felvágjuk és egy nagy edénybe tesszük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. A vízhez adjuk a zsírt, fűszereket, hagymát, fokhagymát és lassú tűzön főzzük kb fél óráig.
Fél óra elteltével az oldalast a főzőlével együtt a tepsibe öntjük és lefedjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 1 órán keresztül.
Az uborkát lereszeljük, megsózzuk. Miután levet engedett, leöntjük róla. A joghurtba elkeverjük a préselt fokhagymát (1 gerezd) és a kaprot, majd az uborkához keverjük.
Fogyasztás előtt jól behűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









