Főtt-sült oldalas, újburgonyával, sült répával és tzatzikivel recept

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 2 ek zsír
- 1 kg újburgonya
- 4 sárgarépa
- 1 kígyóuborka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kapor
- 400 ml joghurt
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A burgonyát és répát meghámozzuk, megtisztítjuk, majd egy nagyobb tepsibe halmozzuk.
Az oldalast felvágjuk és egy nagy edénybe tesszük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. A vízhez adjuk a zsírt, fűszereket, hagymát, fokhagymát és lassú tűzön főzzük kb fél óráig.
Fél óra elteltével az oldalast a főzőlével együtt a tepsibe öntjük és lefedjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 1 órán keresztül.
Az uborkát lereszeljük, megsózzuk. Miután levet engedett, leöntjük róla. A joghurtba elkeverjük a préselt fokhagymát (1 gerezd) és a kaprot, majd az uborkához keverjük.
Fogyasztás előtt jól behűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »