Főtt-sült oldalas, újburgonyával, sült répával és tzatzikivel recept

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 2 ek zsír
- 1 kg újburgonya
- 4 sárgarépa
- 1 kígyóuborka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kapor
- 400 ml joghurt
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A burgonyát és répát meghámozzuk, megtisztítjuk, majd egy nagyobb tepsibe halmozzuk.
Az oldalast felvágjuk és egy nagy edénybe tesszük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. A vízhez adjuk a zsírt, fűszereket, hagymát, fokhagymát és lassú tűzön főzzük kb fél óráig.
Fél óra elteltével az oldalast a főzőlével együtt a tepsibe öntjük és lefedjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 1 órán keresztül.
Az uborkát lereszeljük, megsózzuk. Miután levet engedett, leöntjük róla. A joghurtba elkeverjük a préselt fokhagymát (1 gerezd) és a kaprot, majd az uborkához keverjük.
Fogyasztás előtt jól behűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »