Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Főtt sertésszelet vadas mártással recept

Főtt sertésszelet vadas mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertés lapocka vagy comb
    • 5 sárgarépa
    • 3 petrezselyemgyökér
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 kanál mustár
    • 1 kávéskanál cukor
    • őrölt bors
    • 1 kanál almaecet
    • 5 kanál tejföl
    • 1 kanál liszt

    Elkészítése:

    A húst a zöldségekkel együtt tesszük fel főni. Minden hozzávalót beleteszünk a fazékba, sózzuk, borsozzuk.

    Mikor minden megfőtt, leszűrjük, és a húst különválogatjuk a zöldségektől. A lé kitűnő leves alapanyag, csak tésztát kell belefőzni.

    A puha, főtt zöldségeket pürésíthetjük krumplinyomóval, vagy turmixolhatjuk is. Van aki darabosabban szereti, de lehet teljesen összemixelni is.

    A turmixolás közben hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a cukrot, ecetet, és kevés lisztet, majd összeforraljuk.
    Kifőtt tésztával, (makaróni, csiga, csavart cső) tálaljuk. A húst szeleteljük, a tésztára helyezzük, majd megöntjük a mártással.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá