Főtt sertésszelet vadas mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Főtt sertésszelet vadas mártással

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés lapocka vagy comb
  • 5 sárgarépa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál mustár
  • 1 kávéskanál cukor
  • őrölt bors
  • 1 kanál almaecet
  • 5 kanál tejföl
  • 1 kanál liszt

Elkészítése:

A húst a zöldségekkel együtt tesszük fel főni. Minden hozzávalót beleteszünk a fazékba, sózzuk, borsozzuk.

Mikor minden megfőtt, leszűrjük, és a húst különválogatjuk a zöldségektől. A lé kitűnő leves alapanyag, csak tésztát kell belefőzni.

A puha, főtt zöldségeket pürésíthetjük krumplinyomóval, vagy turmixolhatjuk is. Van aki darabosabban szereti, de lehet teljesen összemixelni is.

A turmixolás közben hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a cukrot, ecetet, és kevés lisztet, majd összeforraljuk.
Kifőtt tésztával, (makaróni, csiga, csavart cső) tálaljuk. A húst szeleteljük, a tésztára helyezzük, majd megöntjük a mártással.