Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás tejfölös bundában sült karajszeletek recept

Fokhagymás tejfölös bundában sült karajszeletek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet karaj
    • őrölt bors

    Páchoz:

    • 2 dl tejföl
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 mk piros paprika
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet őrölt bors
    • 1 mk petrezselyemzöld / nálam fagyasztott /

    Panír:

    • 10 dkg finomliszt

    Sütéshez:

    • 5 dl étolaj

    Köret:

    • 1 bögre rizs
    • 2 bögre víz
    • 1 mk őrölt bors
    • 2 ek étolaj
    • 20 dkg vegyes zöldség

    Saláta:

    • 1 csomag vegyes saláta
    • 3 dl natúr joghurt
    • 1 kapros salátaöntet

    Elkészítése:

    Hús készítése:

    A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával, a petrezselyemzölddel és a tojással.

    A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és többször megforgatjuk a tejfölös pácban, majd benne is hagyjuk 1 órát pácolódni.

    A pácból kiemelt szeleteket lisztbe forgatjuk, majd mérsékelt tűznél fedő alatt kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    Köret készítése:

    Egy edényben olajat hevítünk, rátesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst. Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük és felöntjük forró vízzel. Fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg egy kevés vizet beszív.

    200 fokra felmelegített sütőbe betesszük a rizst, lefedjük és a sütőt lekapcsolva hagyjuk, hogy a rizs megduzzadjon, megpuhuljon.

    A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd az elkészült rizsbe beleforgatjuk.

    A salátát megmossuk, az öntet hozzávalóit összekeverjük és meglocsoljuk vele.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá