Fokhagymás tejfölös bundában sült karajszeletek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • őrölt bors

Páchoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mk piros paprika
  • 1 tojás
  • csipet őrölt bors
  • 1 mk petrezselyemzöld / nálam fagyasztott /

Panír:

  • 10 dkg finomliszt

Sütéshez:

  • 5 dl étolaj

Köret:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 1 mk őrölt bors
  • 2 ek étolaj
  • 20 dkg vegyes zöldség

Saláta:

  • 1 csomag vegyes saláta
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 kapros salátaöntet

Elkészítése:

Hús készítése:

A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával, a petrezselyemzölddel és a tojással.

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és többször megforgatjuk a tejfölös pácban, majd benne is hagyjuk 1 órát pácolódni.

A pácból kiemelt szeleteket lisztbe forgatjuk, majd mérsékelt tűznél fedő alatt kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Köret készítése:

Egy edényben olajat hevítünk, rátesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst. Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük és felöntjük forró vízzel. Fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg egy kevés vizet beszív.

200 fokra felmelegített sütőbe betesszük a rizst, lefedjük és a sütőt lekapcsolva hagyjuk, hogy a rizs megduzzadjon, megpuhuljon.

A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd az elkészült rizsbe beleforgatjuk.

A salátát megmossuk, az öntet hozzávalóit összekeverjük és meglocsoljuk vele.