Hozzávalók:
Páchoz:
Panír:
Sütéshez:
Köret:
Saláta:
Elkészítése:
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával, a petrezselyemzölddel és a tojással.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és többször megforgatjuk a tejfölös pácban, majd benne is hagyjuk 1 órát pácolódni.
A pácból kiemelt szeleteket lisztbe forgatjuk, majd mérsékelt tűznél fedő alatt kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Egy edényben olajat hevítünk, rátesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst. Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük és felöntjük forró vízzel. Fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg egy kevés vizet beszív.
200 fokra felmelegített sütőbe betesszük a rizst, lefedjük és a sütőt lekapcsolva hagyjuk, hogy a rizs megduzzadjon, megpuhuljon.
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd az elkészült rizsbe beleforgatjuk.
A salátát megmossuk, az öntet hozzávalóit összekeverjük és meglocsoljuk vele.