Fokhagymás-paprikás pácolt csülök burgonya ágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kicsontozott csülök
- 4-5 ek olaj
- só
- bors
- majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- 5-6 nagyobb burgonya
- 2 fej vöröshagyma
Elkészítése:
Az olajban elkevertem a fűszereket, a fokhagyma gerezdeket beleaprítottam. Ezzel a páccal dörzsöltem be az előzőleg megmosott és megszárított csülköt. A páclében hagytam letakarva, kb 1,5 óráig.
A sütőt előmelegítettem. A burgonyákat meghámoztam, felkarikáztam. Egy tepsit 1 ek zsírral kikentem, majd a burgonya karikákkal kibéleltem. Ennek a tetejére helyeztem a csülköt, a páclét pedig ráöntöttem a tetejére.
A hagymát megtisztítva, negyedelve tettem a tepsibe, fóliával letakartam, majd az egészen 180 fokon kb 2 órán keresztül sütöttem.
Sütés közben néha megforgattam a húst, majd a végén fólia nélkül pirítottem.
Érdemes időnként sörrel is locsolni, fantasztikus ízt ad neki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









