Fojtott hús zöldségekkel recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1-2 szelet tarját/személyenként/
- ( aki a száraz húst szereti combot vagy csontozott karajt, de lehet baromfi húsból is)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- gomba, kukorica, padlizsán, amit szeret a család
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb: 1,5 kg burgonya
- olaj ( ízlés szerint)
- só,bors
- tejföl
Elkészítése:
Tetszés szerint a hússzeleteket kiklopfoljuk megsózva jénaiba vagy tepsibe, olajba lerakjuk jó szorosan. Tetejére zöldségeket teszünk (akár többféle is lehet) és vöröshagymát tesszük, megborsozzuk és finoman megsózzuk. A fokhagymát lereszeljük és ráhintjük.A meghámozott,karikázott nyers burgonyával az egészet jól lefojtjuk, majd megöntözzük tejföllel.A burgonyát rétegenként megsózzuk. Még olajjal leöntjük.Egy negyedóráig nagy lángon sütjük, majd takarékon még a fedő (fólia) alatt a legfelső burgonya pirulni nem kezd.
Tipp:
El lehet készíteni fagyasztott zöldségkeverékkel is, ha az úgy olcsóbb.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.