Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fojtott hús zöldségekkel recept

Fojtott hús zöldségekkel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1-2 szelet tarját/személyenként/
    • ( aki a száraz húst szereti combot vagy csontozott karajt, de lehet baromfi húsból is)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • gomba, kukorica, padlizsán, amit szeret a család
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • kb: 1,5 kg burgonya
    • olaj ( ízlés szerint)
    • só,bors
    • tejföl

    Elkészítése:
    Tetszés szerint a hússzeleteket kiklopfoljuk megsózva jénaiba vagy tepsibe, olajba lerakjuk jó szorosan. Tetejére zöldségeket teszünk (akár többféle is lehet) és vöröshagymát tesszük, megborsozzuk és finoman megsózzuk. A fokhagymát lereszeljük és ráhintjük.A meghámozott,karikázott nyers burgonyával az egészet jól lefojtjuk, majd megöntözzük tejföllel.A burgonyát rétegenként megsózzuk. Még olajjal leöntjük.Egy negyedóráig nagy lángon sütjük, majd takarékon még a fedő (fólia) alatt a legfelső burgonya pirulni nem kezd.

    Tipp:

    El lehet készíteni fagyasztott zöldségkeverékkel is, ha az úgy olcsóbb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá