Fojtott hús zöldségekkel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Fojtott hús zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 1-2 szelet tarját/személyenként/
  • ( aki a száraz húst szereti combot vagy csontozott karajt, de lehet baromfi húsból is)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • gomba, kukorica, padlizsán, amit szeret a család
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kb: 1,5 kg burgonya
  • olaj ( ízlés szerint)
  • só,bors
  • tejföl

Elkészítése:
Tetszés szerint a hússzeleteket kiklopfoljuk megsózva jénaiba vagy tepsibe, olajba lerakjuk jó szorosan. Tetejére zöldségeket teszünk (akár többféle is lehet) és vöröshagymát tesszük, megborsozzuk és finoman megsózzuk. A fokhagymát lereszeljük és ráhintjük.A meghámozott,karikázott nyers burgonyával az egészet jól lefojtjuk, majd megöntözzük tejföllel.A burgonyát rétegenként megsózzuk. Még olajjal leöntjük.Egy negyedóráig nagy lángon sütjük, majd takarékon még a fedő (fólia) alatt a legfelső burgonya pirulni nem kezd.

Tipp:

El lehet készíteni fagyasztott zöldségkeverékkel is, ha az úgy olcsóbb.