Flinstone pecsenye batátás zöldségkörettel recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 nagyobb (1,30 kg) bőrös sertéscomb
- 1,5 kg krumpli
- 1 nagyobb édes burgonya (kb. 70 dkg)
- 3 kisebb cukkini
- 4-5 szál sárgarépa
- 4 fej hagyma
- 3 szelet (ujjnyi) füstölt szalonna
- 1 nagyobb csokor kakukkfű
- 1 csípős hegyes paprika mag nélkül
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A burgonyát és az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk a zöldségeket, és olajjal nagyobb sütőtálban, vagy tepsiben összeforgatjuk, majd a tálban egyenletesen elterítjük.
Ráfektetjük az előzetesen sóval, frissen őrölt borssal bedörzsölt Frédi szeletet. Mellé tesszük a kimagozott csípős paprikát, a hús tetejét beborítjuk 3 ujjnyi szelet füstölt szalonnával, és a kakukkfű ágakkal.
Alufóliával letakarva, 200°-on 140 percig sütjük. A végén a fóliát levéve pár percig még pirítunk a húson.
A megsült húst a zöldségkörettel és friss salátával tálaljuk.
A flinstone pecsenye batátás zöldségkörettel kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 145 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.