Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Flinstone pecsenye batátás zöldségkörettel recept

Flinstone pecsenye batátás zöldségkörettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb (1,30 kg) bőrös sertéscomb
    • 1,5 kg krumpli
    • 1 nagyobb édes burgonya (kb. 70 dkg)
    • 3 kisebb cukkini
    • 4-5 szál sárgarépa
    • 4 fej hagyma
    • 3 szelet (ujjnyi) füstölt szalonna
    • 1 nagyobb csokor kakukkfű
    • 1 csípős hegyes paprika mag nélkül
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A burgonyát és az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk a zöldségeket, és olajjal nagyobb sütőtálban, vagy tepsiben összeforgatjuk, majd a tálban egyenletesen elterítjük.

    Ráfektetjük az előzetesen sóval, frissen őrölt borssal bedörzsölt Frédi szeletet. Mellé tesszük a kimagozott csípős paprikát, a hús tetejét beborítjuk 3 ujjnyi szelet füstölt szalonnával, és a kakukkfű ágakkal.

    Alufóliával letakarva, 200°-on 140 percig sütjük. A végén a fóliát levéve pár percig még pirítunk a húson.

    A megsült húst a zöldségkörettel és friss salátával tálaljuk.

    A flinstone pecsenye batátás zöldségkörettel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 145 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá