Flinstone pecsenye batátás zöldségkörettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb (1,30 kg) bőrös sertéscomb
  • 1,5 kg krumpli
  • 1 nagyobb édes burgonya (kb. 70 dkg)
  • 3 kisebb cukkini
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 4 fej hagyma
  • 3 szelet (ujjnyi) füstölt szalonna
  • 1 nagyobb csokor kakukkfű
  • 1 csípős hegyes paprika mag nélkül
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A burgonyát és az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk a zöldségeket, és olajjal nagyobb sütőtálban, vagy tepsiben összeforgatjuk, majd a tálban egyenletesen elterítjük.

Ráfektetjük az előzetesen sóval, frissen őrölt borssal bedörzsölt Frédi szeletet. Mellé tesszük a kimagozott csípős paprikát, a hús tetejét beborítjuk 3 ujjnyi szelet füstölt szalonnával, és a kakukkfű ágakkal.

Alufóliával letakarva, 200°-on 140 percig sütjük. A végén a fóliát levéve pár percig még pirítunk a húson.

A megsült húst a zöldségkörettel és friss salátával tálaljuk.