Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát és az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk a zöldségeket, és olajjal nagyobb sütőtálban, vagy tepsiben összeforgatjuk, majd a tálban egyenletesen elterítjük.
Ráfektetjük az előzetesen sóval, frissen őrölt borssal bedörzsölt Frédi szeletet. Mellé tesszük a kimagozott csípős paprikát, a hús tetejét beborítjuk 3 ujjnyi szelet füstölt szalonnával, és a kakukkfű ágakkal.
Alufóliával letakarva, 200°-on 140 percig sütjük. A végén a fóliát levéve pár percig még pirítunk a húson.
A megsült húst a zöldségkörettel és friss salátával tálaljuk.