Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperboros desszertkolbász eperbor kocsonyával recept

Eperboros desszertkolbász eperbor kocsonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kolbászhoz:

    • 1 kg sertéslapocka
    • 40 dkg hasaalja szalonna
    • 15 dkg kandírozott eper
    • 1 dl száraz eperbor
    • 1 kk só
    • 1 ek méz
    • 1 csipet őrölt fahéj
    • 1 kk őrölt csemege paprika

    A borkocsonyához:

    • 1 csomag (100g) eper ízű gyümölcskocsonya
    • 2 dl eperbor

    Elkészítése:

    A húst és a szalonnát ledaráljuk, de kérhetünk a hentestől is kolbászhús keveréket. A kandírozott epret 1 órára beáztatjuk eperborba, majd az epret kisebb darabokra vágjuk.

    A mézet, a fahéjat, a pirospaprikát, az eperdarabokat és kevés sót a kolbászhúsba keverjük, többször összegyúrjuk, majd a bélbe töltjük. Kevés zsírt alátéve, megszurkálva, sütőben kisütjük.

    Közben elkészítjük az eperbor kocsonyát. A gyümölcszselé használati útmutatóját követve, kis lángon víz helyett eperborral felfőzzük, majd dermedés után a kolbász mellé tálaljuk. Tehetünk bele a kandírozott eperdarabokból is.

    Tipp:

    Tálalhatjuk úgy is, hogy lapos tányérra öntjük, hagyjuk megszilárdulni, majd késsel kockára vágva, aszpikot készítünk belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá