Egyszerű pecsenye recept
Hozzávalók:
- 25 dkg sertéstarja
- 4 dkg császárszalonna
Páchoz:
- 1 kávéskanál mustár
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kávéskanál ketchup
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 kávéskanál csemege pirospaprika
Köret:
- 30 dkg hasábburgonya
- 10 dkg ecetes gyöngyhagyma
- 10 dkg csemege uborka
Burgonya sütéshez:
- szükség szerint étolaj
Elkészítése:
A pác hozzávalóit összekeverem és a tarjaszeleteket beleforgatom (nem klopfolom ki) és 3-4 órára hűtőbe rakom.
A császárszalonnát sűrűn bevagdalom, majd 1 evőkanál zsíron megsütöm. A visszamaradt zsiradékon a tarja szeleteket készre sütöm.
A megsült húst a hasábburgonyával, ecetes gyöngyhagymával, csemege uborkával és kakastaréjra hajtott császárszalonnával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »










