Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyben sült tarja recept

Egyben sült tarja
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 db sertéstarja csont nélkül /kb 2kg/
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • ½ zeller
    • 1 db alma
    • 2 db paradicsom
    • 2 db paprika
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 ág rozmaring
    • 2-3 db gomba
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • durvára őrölt bors
    • 3-4 babérlevél
    • 1 db chili paprika
    • 2-3 evőkanál zsiradék / disznó vagy kacsazsír /
    • 2 dl vörösbor
    • 3 dl húsleves /kockából is jó /
    • 1 evőkanál mustár
    • 1 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A húst sózzuk, bedörzsöljük durvára őrölt borssal. A zöldségeket kisebb darabokra aprítjuk.

    A zöldségeket egy tepsibe terítjük, ráhelyezzük a tarját. Köré rakjuk a fokhagymát babért, rozmaringot. Rátesszük a zsiradékot, 1-1,5 dl vizet, lefóliázzuk a tepsit és kis lángon kb 2 órát sütjük.

    Levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, míg szép piros színt kap.

    A tarját kivesszük a tepsiből, letakarjuk és félre tesszük. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, ráöntjük a tepsiből a zöldségeket a szafttal együtt / kivéve a babért és a rozmaringot / a bort, húslevest, mustárt és 10- 15 percet forraljuk. Az egészet átpaszírozzuk egy sűrű szűrőn, ha kell ízesítjük és a hússal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá