Egyben sült tarja

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 db sertéstarja csont nélkül /kb 2kg/
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • ½ zeller
  • 1 db alma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 2-3 db gomba
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • durvára őrölt bors
  • 3-4 babérlevél
  • 1 db chili paprika
  • 2-3 evőkanál zsiradék / disznó vagy kacsazsír /
  • 2 dl vörösbor
  • 3 dl húsleves /kockából is jó /
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése:

A húst sózzuk, bedörzsöljük durvára őrölt borssal. A zöldségeket kisebb darabokra aprítjuk.

A zöldségeket egy tepsibe terítjük, ráhelyezzük a tarját. Köré rakjuk a fokhagymát babért, rozmaringot. Rátesszük a zsiradékot, 1-1,5 dl vizet, lefóliázzuk a tepsit és kis lángon kb 2 órát sütjük.

Levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, míg szép piros színt kap.

A tarját kivesszük a tepsiből, letakarjuk és félre tesszük. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, ráöntjük a tepsiből a zöldségeket a szafttal együtt / kivéve a babért és a rozmaringot / a bort, húslevest, mustárt és 10- 15 percet forraljuk. Az egészet átpaszírozzuk egy sűrű szűrőn, ha kell ízesítjük és a hússal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!