Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyben sült sertéscomb recept

Egyben sült sertéscomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertéscomb
    • 2 ek zsír
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 dl rozé bor
    • ízlés szerint frissen őrölt bors
    • ízlés szerint só
    • 1 ek paradicsom püré
    • 2 ek cukor

    Elkészítése:

    Zsiradékkal kikenem a tepsi alját. A húst megszórom sóval, jól beledörgölöm és a tepsibe helyezem, darálok rá kevés borsot és egyenletesen elhelyezem rajta a szeletelt fokhagymát és vöröshagymát.

    Aláöntöm a bort és 2 dl vizet, lefedem alufóliával és sütőbe teszem. 180 fokon sütöm 110 percig, és ha megpuhult, még 10 percig fólia nélkül. Mielőtt felszeletelem, pihentetem fél órát.

    A pecsenyeszósz elkészítése:

    Kis lábasban megpirítok 2 ek cukrot. Amikor szép aranybarna színű, leveszem a tűzhelyről és belerakom a tepsiben maradt hagymás zsíros szaftot és 1 ek paradicsom pürét. Botmixerrel pépesítem, ha sűrű, kicsi vízzel hígítom és összeforralom.

    Tálaláskor a hússzeletet meglocsolom vele.

    Az egyben sült sertéscomb kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 159 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá