Egyben sült sertéscomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéscomb
  • 2 ek zsír
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl rozé bor
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 1 ek paradicsom püré
  • 2 ek cukor

Elkészítése:

Zsiradékkal kikenem a tepsi alját. A húst megszórom sóval, jól beledörgölöm és a tepsibe helyezem, darálok rá kevés borsot és egyenletesen elhelyezem rajta a szeletelt fokhagymát és vöröshagymát.

Aláöntöm a bort és 2 dl vizet, lefedem alufóliával és sütőbe teszem. 180 fokon sütöm 110 percig, és ha megpuhult, még 10 percig fólia nélkül. Mielőtt felszeletelem, pihentetem fél órát.

A pecsenyeszósz elkészítése:

Kis lábasban megpirítok 2 ek cukrot. Amikor szép aranybarna színű, leveszem a tűzhelyről és belerakom a tepsiben maradt hagymás zsíros szaftot és 1 ek paradicsom pürét. Botmixerrel pépesítem, ha sűrű, kicsi vízzel hígítom és összeforralom.

Tálaláskor a hússzeletet meglocsolom vele.