Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyben sült medvehagymás fasírt recept

Egyben sült medvehagymás fasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált hús
    • 1 csokor medvehagyma
    • 2-3 ek mustár
    • 2 szikkadt zsemle
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt fehér bors
    • ételízesítő
    • szerecsendió
    • 2-3 dkg margarin

    Elkészítése:

    A szikkadt zsemléket áztassuk be vízbe, majd amikor már jól megszívták magukat, alaposan nyomkodjuk ki.
    A medvehagymát vágjuk fel apróra.

    Tegyük bele egy tálba a darált húst, és adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zsemléket, az apróra felvágott medvehagymát, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük.
    Ezután dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és kézzel gyúrjuk pár percig a masszát.

    A sütőformát kenjük ki margarinnal (én szilikonos formát használtam, de azt is kikentem), majd lapogassuk bele a húsos masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 65-70 perc alatt készre. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában hűlni, majd óvatosan fordítsuk át egy tálra.

    Ameddig a vagdalt sül, addig készítsük el a köretet.

    Tálalás előtt szeleteljük fel, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én krumplipürével kínáltam.

    Az egyben sült medvehagymás fasírt kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 182 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá