Egyben sült medvehagymás fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyben sült medvehagymás fasírt

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2-3 ek mustár
  • 2 szikkadt zsemle
  • 2 tojás
  • őrölt fehér bors
  • ételízesítő
  • szerecsendió
  • 2-3 dkg margarin

Elkészítése:

A szikkadt zsemléket áztassuk be vízbe, majd amikor már jól megszívták magukat, alaposan nyomkodjuk ki.
A medvehagymát vágjuk fel apróra.

Tegyük bele egy tálba a darált húst, és adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zsemléket, az apróra felvágott medvehagymát, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük.
Ezután dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és kézzel gyúrjuk pár percig a masszát.

A sütőformát kenjük ki margarinnal (én szilikonos formát használtam, de azt is kikentem), majd lapogassuk bele a húsos masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 65-70 perc alatt készre. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában hűlni, majd óvatosan fordítsuk át egy tálra.

Ameddig a vagdalt sül, addig készítsük el a köretet.

Tálalás előtt szeleteljük fel, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én krumplipürével kínáltam.