Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dijoni mustáros karaj újhagymás burgonyapogácsával recept

Dijoni mustáros karaj újhagymás burgonyapogácsával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet csontos karaj
    • 2 ek dijoni mustár
    • 1 csomó oregánó

    A burgonyapogácsához

    • fél-fél kg édes és hagyományos burgonya
    • 5 dkg vaj
    • 1 csomag újhagyma
    • 5-6 ek liszt
    • olíva olaj

    Elkészítése:

    A karajok mindkét oldalát megkenjük mustárral és megszórjuk a friss oregánó levelekkel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a hússzeleteket egy kiolajozott jénai tálba tesszük, majd 30-40 perc alatt puhára sütjük.

    Közben a burgonyákat kockára vágjuk és vízben szintén puhára főzzük. A vajon eközben megpároljuk a karikázott újhagymákat. A burgonyát áttörve a hagymához adjuk, kicsit még pirítjuk.

    Megvárjuk míg kihűl, ezután pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk a lisztben és serpenyőben, kevés zsiradékon mindkét oldalán megsütjük. A burgonyapogácsákat még meleg a hús mellé adjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá