Dijoni mustáros karaj újhagymás burgonyapogácsával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet csontos karaj
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 csomó oregánó

A burgonyapogácsához

  • fél-fél kg édes és hagyományos burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag újhagyma
  • 5-6 ek liszt
  • olíva olaj

Elkészítése:

A karajok mindkét oldalát megkenjük mustárral és megszórjuk a friss oregánó levelekkel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a hússzeleteket egy kiolajozott jénai tálba tesszük, majd 30-40 perc alatt puhára sütjük.

Közben a burgonyákat kockára vágjuk és vízben szintén puhára főzzük. A vajon eközben megpároljuk a karikázott újhagymákat. A burgonyát áttörve a hagymához adjuk, kicsit még pirítjuk.

Megvárjuk míg kihűl, ezután pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk a lisztben és serpenyőben, kevés zsiradékon mindkét oldalán megsütjük. A burgonyapogácsákat még meleg a hús mellé adjuk és tálaljuk.