Debrecenivel töltött szűzpecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 sertés szűzpecsenye
- 1 szál vékony, debreceni kolbász
- 3 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- 60 dkg burgonya
- 30 dkg csiperke gomba
- 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy késsel felszúrjuk, közben óvatosan forgatjuk így tágítjuk.
A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyébe, majd a szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk és körbebekenjük olajjal.
Veszünk egy teflon tepsit, kikenjük olajja, beletesszük a befűszerezett, megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk a tepsibe negyedekbe vágott hagymát, paprikát és paradicsomot.
Fóliával lefedjük és 180 fokod sütőbe toljuk 30 perce, majd kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát és belerakjuk a karikára vágott burgonyát és 1 fej negyedekre vágott hagymát sózzuk, borsozzuk, újra lefedjük alufóliával és visszatoljuk a sütőbe, majd 20 percig sütjük.
Levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.
Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk.
Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a félfőre vágott hagymát, majd rádobjuk a megpirított gombát sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.
Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »