Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Debrecenivel töltött szűzpecsenye recept

Debrecenivel töltött szűzpecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 sertés szűzpecsenye
    • 1 szál vékony, debreceni kolbász
    • 3 fej vöröshagyma
    • só, bors
    • 1 paradicsom
    • 1 tv paprika
    • 60 dkg burgonya
    • 30 dkg csiperke gomba
    • 3 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy késsel felszúrjuk, közben óvatosan forgatjuk így tágítjuk.

    A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyébe, majd a szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk és körbebekenjük olajjal.

    Veszünk egy teflon tepsit, kikenjük olajja, beletesszük a befűszerezett, megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk a tepsibe negyedekbe vágott hagymát, paprikát és paradicsomot.

    Fóliával lefedjük és 180 fokod sütőbe toljuk 30 perce, majd kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát és belerakjuk a karikára vágott burgonyát és 1 fej negyedekre vágott hagymát sózzuk, borsozzuk, újra lefedjük alufóliával és visszatoljuk a sütőbe, majd 20 percig sütjük.

    Levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.

    Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk.

    Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a félfőre vágott hagymát, majd rádobjuk a megpirított gombát sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.

    Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá