Debrecenivel töltött szűzpecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 sertés szűzpecsenye
- 1 szál vékony, debreceni kolbász
- 3 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- 60 dkg burgonya
- 30 dkg csiperke gomba
- 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy késsel felszúrjuk, közben óvatosan forgatjuk így tágítjuk.
A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyébe, majd a szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk és körbebekenjük olajjal.
Veszünk egy teflon tepsit, kikenjük olajja, beletesszük a befűszerezett, megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk a tepsibe negyedekbe vágott hagymát, paprikát és paradicsomot.
Fóliával lefedjük és 180 fokod sütőbe toljuk 30 perce, majd kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát és belerakjuk a karikára vágott burgonyát és 1 fej negyedekre vágott hagymát sózzuk, borsozzuk, újra lefedjük alufóliával és visszatoljuk a sütőbe, majd 20 percig sütjük.
Levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.
Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk.
Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a félfőre vágott hagymát, majd rádobjuk a megpirított gombát sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.
Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »