Debrecenivel töltött szűzpecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 sertés szűzpecsenye
  • 1 szál vékony, debreceni kolbász
  • 3 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése:

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy késsel felszúrjuk, közben óvatosan forgatjuk így tágítjuk.

A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyébe, majd a szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk és körbebekenjük olajjal.

Veszünk egy teflon tepsit, kikenjük olajja, beletesszük a befűszerezett, megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk a tepsibe negyedekbe vágott hagymát, paprikát és paradicsomot.

Fóliával lefedjük és 180 fokod sütőbe toljuk 30 perce, majd kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát és belerakjuk a karikára vágott burgonyát és 1 fej negyedekre vágott hagymát sózzuk, borsozzuk, újra lefedjük alufóliával és visszatoljuk a sütőbe, majd 20 percig sütjük.

Levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.

Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk.

Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a félfőre vágott hagymát, majd rádobjuk a megpirított gombát sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.

Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk.