Debrecenivel töltött szűzpecsenye recept
Hozzávalók:
- 1 sertés szűzpecsenye
- 1 szál vékony debreceni kolbász
- 3 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 paradicsom
- 1 TV paprika
- 60 dkg burgonya
- 30 dkg csiperke gomba
- 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy éles, hegyes késsel felszúrjuk, közben óvatosan forgatjuk és tágítjuk. A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyét. A húst sózzuk, borsozzuk és bekenjük olajjal.
Egy teflon tepsit kikenünk olajjal és beletesszük a befűszerezett és megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk a tepsibe mellé negyedekbe vágott hagymát, paprikát és paradicsomot. Fóliával lefedjük és 180 fokos sütőbe toljuk 30 perce.
Kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát és belerakjuk a karikára vágott burgonyát és sózzuk, borsozzuk újra lefedjük az alufóliával és visszatoljuk a sütőbe, majd további 20 percig sütjük.
Levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.
Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk.
Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük, majd vastagabb szeletekre felvágjuk és együtt tálaljuk a gombával, burgonyával.