Debrecenivel töltött szűzpecsenye

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 sertés szűzpecsenye
  • 1 szál vékony debreceni kolbász
  • 3 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 paradicsom
  • 1 TV paprika
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése:

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy éles, hegyes késsel felszúrjuk, közben óvatosan forgatjuk és tágítjuk. A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyét. A húst sózzuk, borsozzuk és bekenjük olajjal.

Egy teflon tepsit kikenünk olajjal és beletesszük a befűszerezett és megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk a tepsibe mellé negyedekbe vágott hagymát, paprikát és paradicsomot. Fóliával lefedjük és 180 fokos sütőbe toljuk 30 perce.

Kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát és belerakjuk a karikára vágott burgonyát és sózzuk, borsozzuk újra lefedjük az alufóliával és visszatoljuk a sütőbe, majd további 20 percig sütjük.

Levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.

Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk.

Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük, majd vastagabb szeletekre felvágjuk és együtt tálaljuk a gombával, burgonyával.