Darált húsos párizsi szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg lapocka(darálva)
- 2 szelet szikkadt kenyér vízben áztatva,kifacsarva
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kisebb vörös hagyma reszelve
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk piros porpaprika
- ízlés szerint só és bors
A panírozáshoz:
- 15 dkg liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
- pici só
A sütéshez:
- 7 dl étolaj
Elkészítése:
darált húst a többi hozzávalókkal alaposan összegyúrjuk. Veszünk a masszából egy jó maréknyit és a tenyerünkön ellapítjuk.
Lisztbe, majd felvert tojás, tej és só keverékébe, majd újból lisztbe forgatjuk.
Fedő alatt felhevített étolajban kisütjük.
Nagyon finom lett, burgonyapürével, fejes salátával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.