Cukkini főzelék sajttal töltött fasírttal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Fasírt:
- 25 dkg darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors, pirospaprika
- 1 gerezd préselt fokhagyma
- egy kisebb vöröshagyma fele reszelve
- 1 zsemle vagy 1 szelet kenyér
Töltelék:
- 5 dkg reszelt sajt
- aprított petrezselyemzöld
Főzelék:
- 1 kg cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- tej
- kb 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- 1 ek friss vagy szárított aprított kapor
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük és kicsit kinyomkodjuk a levét. A hagymát olajon megdinszteljük, 1 kk fűszerpaprikával megszórjuk, rögtön jöhet a cukkini, a kapor és öntsük fel annyi tejjel, hogy ellepje. Sózzuk meg.
Miután a cukkini megfőtt, tejföllel kikevert liszttel habarjuk be. Igény szerint a végén lehet néhány csepp ecettel és/vagy cukorral még ízesíteni.
Szokásos módon összekeverjük a fasírt hozzávalóit, gombócokat formálunk, kilapítjuk, az egyik korongra rátesszük a sajtot és petrezselymet, majd befedjük egy másik koronggal. A fasírt széleit lenyomkodjuk, lezárjuk és forró olajban kisütjük.
Ha van még maradék szikkadt zsemle vagy kenyér, akkor készítsünk bundás zsemlét/kenyeret és ezzel együtt tálaljunk!
Tipp:
A fasírtgolyókat sütőpapíron lapítsuk ki, akkor könnyen lehet kezelni, egymásra helyezni!