Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülök pékné módra recept

Csülök pékné módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Az előfőzéshez:

    • 1,2 kg sertéscsülök (nyers, hátsó csülök)
    • 1 ek só
    • 15 szem fekete bors
    • 1 közepes fej vöröshagyma (cikkekre vágva)
    • 1 fej fokhagyma (tisztítva, gerezdekre szedve)

    A sütéshez:

    • 2 fej fokhagyma
    • 5 közepes fej vöröshagyma
    • majoránna ízlés szerint
    • őrölt bors
    • 2 kg burgonya
    • 5 ek disznó zsír
    • friss petrezselyem levél
    • 2-3 dl sör

    Elkészítése:

    A csülköt sós, borsos, babérleveles, fokhagymás, vöröshagymás vízben (amennyi éppen ellepi) 2-2,5 órán át lassú tűzön előfőzzük.

    A csülköt még melegen kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük és bekenjük 1 egész fej zúzott fokhagymával.

    A burgonyát cikkekre vágjuk a vöröshagymát is és egy fej fokhagymát is cikkekre szedünk.

    A burgonyát és a csülköket egy tepsiben elrendezzük és a burgonyát meghintjük sóval, majd a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát is mellé rakjuk és az egészre zsírdarabokat teszünk.

    15 percig alufólia alatt sütjük, majd a fóliát leszedve sörrel locsolgatva (kb negyed óránként) ropogósra sütjük. Kb 1 óra alatt megsül.

    Tálalás előtt friss petrezselyemmel megszórjuk.

    Tipp:

    Sütési hőfok: 180 fok alul felül sütés.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá