Csülök pékné módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Az előfőzéshez:

  • 1,2 kg sertéscsülök (nyers, hátsó csülök)
  • 1 ek só
  • 15 szem fekete bors
  • 1 közepes fej vöröshagyma (cikkekre vágva)
  • 1 fej fokhagyma (tisztítva, gerezdekre szedve)

A sütéshez:

  • 2 fej fokhagyma
  • 5 közepes fej vöröshagyma
  • majoránna ízlés szerint
  • őrölt bors
  • 2 kg burgonya
  • 5 ek disznó zsír
  • friss petrezselyem levél
  • 2-3 dl sör

Elkészítése:

A csülköt sós, borsos, babérleveles, fokhagymás, vöröshagymás vízben (amennyi éppen ellepi) 2-2,5 órán át lassú tűzön előfőzzük.

A csülköt még melegen kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük és bekenjük 1 egész fej zúzott fokhagymával.

A burgonyát cikkekre vágjuk a vöröshagymát is és egy fej fokhagymát is cikkekre szedünk.

A burgonyát és a csülköket egy tepsiben elrendezzük és a burgonyát meghintjük sóval, majd a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát is mellé rakjuk és az egészre zsírdarabokat teszünk.

15 percig alufólia alatt sütjük, majd a fóliát leszedve sörrel locsolgatva (kb negyed óránként) ropogósra sütjük. Kb 1 óra alatt megsül.

Tálalás előtt friss petrezselyemmel megszórjuk.

Tipp:

Sütési hőfok: 180 fok alul felül sütés.