Hozzávalók:
Az előfőzéshez:
A sütéshez:
Elkészítése:
A csülköt sós, borsos, babérleveles, fokhagymás, vöröshagymás vízben (amennyi éppen ellepi) 2-2,5 órán át lassú tűzön előfőzzük.
A csülköt még melegen kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük és bekenjük 1 egész fej zúzott fokhagymával.
A burgonyát cikkekre vágjuk a vöröshagymát is és egy fej fokhagymát is cikkekre szedünk.
A burgonyát és a csülköket egy tepsiben elrendezzük és a burgonyát meghintjük sóval, majd a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát is mellé rakjuk és az egészre zsírdarabokat teszünk.
15 percig alufólia alatt sütjük, majd a fóliát leszedve sörrel locsolgatva (kb negyed óránként) ropogósra sütjük. Kb 1 óra alatt megsül.
Tálalás előtt friss petrezselyemmel megszórjuk.
Sütési hőfok: 180 fok alul felül sütés.