Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csikós tokány recept

Csikós tokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéshús
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej hagyma
    • 3 paradicsom
    • 3 zöldpaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy tejföl
    • 3 ek liszt
    • 1 tk pirospaprika fűszer
    • bors

    Elkészítése:

    A húst csíkokra, a szalonnát, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.

    A szalonnát addig pirítjuk, amíg kiolvad a zsírja, majd ezen dinszteljük meg a hagymát.

    Levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, és belerakjuk a húst, beletesszük a fokhagymát, és megfűszerezzük.

    Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, lefedve pároljuk tovább. Néha megkevergetjük, és egy kevés vizet öntünk alá. Ha elfőtt a leve, a lisztből, a tejfölből habarást készítünk, ráöntjük a húsra, és összeforraljuk.

    Tipp:

    Nokedlivel és savanyúsággal tálalom!

    Küldte: Klaudia Kovács

     

    Küldte: Klaudia Kovács

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá