Csikós tokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csikós tokány

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéshús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 3 paradicsom
  • 3 zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy tejföl
  • 3 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika fűszer
  • bors

Elkészítése:

A húst csíkokra, a szalonnát, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.

A szalonnát addig pirítjuk, amíg kiolvad a zsírja, majd ezen dinszteljük meg a hagymát.

Levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, és belerakjuk a húst, beletesszük a fokhagymát, és megfűszerezzük.

Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, lefedve pároljuk tovább. Néha megkevergetjük, és egy kevés vizet öntünk alá. Ha elfőtt a leve, a lisztből, a tejfölből habarást készítünk, ráöntjük a húsra, és összeforraljuk.

Tipp:

Nokedlivel és savanyúsággal tálalom!

Küldte: Klaudia Kovács

 

Küldte: Klaudia Kovács