Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csikós tokány recept

Csikós tokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60-80 dkg sertéslapocka
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • kevés zsiradék
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • só, ételízesítő, ízlés szerint
    • bors, ízlés szerint
    • csípős Piros Arany, ízlés szerint
    • 1 dl paradicsomlé
    • 1,5 dl víz
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál petrezselyemzöld
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A hagymát felkockázva megpirítjuk bármilyen zsiradékon, majd megszórjuk a fűszerpaprikával. A húst kisujjnyi vastagságú és kb 2 cm hosszúságú csíkokra vágjuk és a hagymához adva kissé átsütjük. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel, Piros Arannyal ízesíthetjük még. Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.

    Miután már puhulni kezd a hús, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a tejfölt is és így puhára főzzük.
    Rizzsel, tésztával, főtt krumplival tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá