Csikós tokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csikós tokány

Hozzávalók:

  • 60-80 dkg sertéslapocka
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • kevés zsiradék
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só, ételízesítő, ízlés szerint
  • bors, ízlés szerint
  • csípős Piros Arany, ízlés szerint
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1,5 dl víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A hagymát felkockázva megpirítjuk bármilyen zsiradékon, majd megszórjuk a fűszerpaprikával. A húst kisujjnyi vastagságú és kb 2 cm hosszúságú csíkokra vágjuk és a hagymához adva kissé átsütjük. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel, Piros Arannyal ízesíthetjük még. Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.

Miután már puhulni kezd a hús, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a tejfölt is és így puhára főzzük.
Rizzsel, tésztával, főtt krumplival tálalhatjuk.