Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császárhús sütve recept

Császárhús sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
135 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Császárhús:

    • 1 kg mangalica hús (bőrős császárhús)
    • 1 kk bors
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál köménymag
    • 1 kk majoránna
    • 1 kk kakukkfű
    • 1 szál rozmaring

    Sült burgonya:

    • 1 kg burgonya
    • 5 dkg vaj
    • 1 kávéskanál só

    Elkészítése:

    A hús szeleteket (8-10 db) megmosom. A fűszereket összekeverem, minden egyes szeletet megszórom mindkét oldalán. Sütőzacskóba teszem, szépen egymás mellé fektetve. Előmelegített sütőbe teszem, 220 fokon 1,5 óra elteltével, a sütőzacskót leveszem a húsokról, felső grill programon (3-as fokozat) pirosra sütöm, a bőre finom ropogós lesz.

    Sült burgonya: az alaposan megmosott burgonyákat külön-külön alufóliába csomagolom. A tepsiben a hús köré helyezem el. A húsra nem teszem!! Kb 1 óra kell a krumplinak.

    Amikor kész, kicsomagolom és keresztbe bevágom. Késhegynyi vajat teszek a forró krumplira.

    Tipp:

    Az ételhez savanyúságot ajánlok. A friss, vegyes zöldségek is finomak! Ezek mellett még egészségesek is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá