Császárhús sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
135 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Császárhús:

  • 1 kg mangalica hús (bőrős császárhús)
  • 1 kk bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 szál rozmaring

Sült burgonya:

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál só

Elkészítése:

A hús szeleteket (8-10 db) megmosom. A fűszereket összekeverem, minden egyes szeletet megszórom mindkét oldalán. Sütőzacskóba teszem, szépen egymás mellé fektetve. Előmelegített sütőbe teszem, 220 fokon 1,5 óra elteltével, a sütőzacskót leveszem a húsokról, felső grill programon (3-as fokozat) pirosra sütöm, a bőre finom ropogós lesz.

Sült burgonya: az alaposan megmosott burgonyákat külön-külön alufóliába csomagolom. A tepsiben a hús köré helyezem el. A húsra nem teszem!! Kb 1 óra kell a krumplinak.

Amikor kész, kicsomagolom és keresztbe bevágom. Késhegynyi vajat teszek a forró krumplira.

Tipp:

Az ételhez savanyúságot ajánlok. A friss, vegyes zöldségek is finomak! Ezek mellett még egészségesek is.