Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Colbert szűz recept

Colbert szűz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db (kb. 800 g) sertés szűz
    • 1 kg csiperke gomba
    • 1 vöröshagyma
    • 100 g vaj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csokor zöldpetrezselyem
    • 8 szelet pármai sonka
    • 8 db kelkáposztalevél

    Elkészítése:

    A sertés szüzet sózzuk, borsozzuk, egy nagyobb serpenyőben, amit be tudunk tenni a sütőbe, 1 evőkanál olajon körbepirítjuk, majd 180 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

    A gombát megmossuk, finomra vágjuk, majd a vajban megdinsztelt finomra vágott hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk, és addig hevítjük, amíg a leve el nem forr, és pirulni kezd. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, azonnal lehúzzuk a tűzről és összekeverjük a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

    A kelkáposztát leveleire szedjük, köményes, sós, fokhagymás vízben 2 percig megfőzzük. Ha kihűlt, a levél erezetét kivágjuk és összeállítjuk a hústekercset: néhány szelet pármai sonkát kiterítünk, ráfektetjük a kelkáposztát, megkenjük a gombapéppel, végül pedig ráfektetjük a húst és az egészet szorosan feltekerjük, a két végén megkötözzük.

    Áttesszük egy hőálló edénybe és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. A sütőből kivéve pár percig pihentetjük, végül felszeleteljük, és párolt rizzsel kínáljuk.

    Tipp:

    Ezt a receptet egy kedvenc újságomban láttam először.
    Szuper vendégváró finomság,vagy vasárnapi menü főszereplője lehet. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá