Colbert szűz

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db (kb. 800 g) sertés szűz
  • 1 kg csiperke gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 100 g vaj
  • 3 db tojás
  • 2 csokor zöldpetrezselyem
  • 8 szelet pármai sonka
  • 8 db kelkáposztalevél

Elkészítése:

A sertés szüzet sózzuk, borsozzuk, egy nagyobb serpenyőben, amit be tudunk tenni a sütőbe, 1 evőkanál olajon körbepirítjuk, majd 180 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

A gombát megmossuk, finomra vágjuk, majd a vajban megdinsztelt finomra vágott hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk, és addig hevítjük, amíg a leve el nem forr, és pirulni kezd. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, azonnal lehúzzuk a tűzről és összekeverjük a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

A kelkáposztát leveleire szedjük, köményes, sós, fokhagymás vízben 2 percig megfőzzük. Ha kihűlt, a levél erezetét kivágjuk és összeállítjuk a hústekercset: néhány szelet pármai sonkát kiterítünk, ráfektetjük a kelkáposztát, megkenjük a gombapéppel, végül pedig ráfektetjük a húst és az egészet szorosan feltekerjük, a két végén megkötözzük.

Áttesszük egy hőálló edénybe és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. A sütőből kivéve pár percig pihentetjük, végül felszeleteljük, és párolt rizzsel kínáljuk.

Tipp:

Ezt a receptet egy kedvenc újságomban láttam először.
Szuper vendégváró finomság,vagy vasárnapi menü főszereplője lehet. :)