Citromos-chilis sertés érmék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertés lapocka
- 2 citrom
- 1 chili paprika
- 1 újhagyma
- kevés zsír
- 2 ek tejföl
- 1 dl chianti vörösbor
- só, bors
Elkészítése:
A húsokat vastagabb szeletekre vágjuk, húsklopfolóval óvatosan kissé kiklopfoljuk.
Tetszőleges fűszerekkel jól bedörzsöljük, én csak sót és borsot használtam hozzá.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt és a húsok mindkét oldalát rövid ideig elősütjük. Ezután adjuk hozzá a karikázott újhagymát, chili paprikát és 1 citromot.
A másik citromnak csak a levét használjuk fel, ezzel locsoljuk meg a húsokat, majd fedő alatt puhára pároljuk. Nagyjából 35-40 perc alatt elkészül. Egy kis borral is megbolondíthatjuk.
A serpenyőben lévő húsokat félretesszük a visszamaradt szaftot pedig botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a serpenyőbe és egy kis tejföllel lazítjuk.
Tálaláskor a mártást a húsokra öntjük. Köretként sós burgonya készült párolt zöldséggel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










