Citromos-chilis sertés érmék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Citromos-chilis sertés érmék

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertés lapocka
  • 2 citrom
  • 1 chili paprika
  • 1 újhagyma
  • kevés zsír
  • 2 ek tejföl
  • 1 dl chianti vörösbor
  • só, bors

Elkészítése:

A húsokat vastagabb szeletekre vágjuk, húsklopfolóval óvatosan kissé kiklopfoljuk.

Tetszőleges fűszerekkel jól bedörzsöljük, én csak sót és borsot használtam hozzá.

Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt és a húsok mindkét oldalát rövid ideig elősütjük. Ezután adjuk hozzá a karikázott újhagymát, chili paprikát és 1 citromot.

A másik citromnak csak a levét használjuk fel, ezzel locsoljuk meg a húsokat, majd fedő alatt puhára pároljuk. Nagyjából 35-40 perc alatt elkészül. Egy kis borral is megbolondíthatjuk.

A serpenyőben lévő húsokat félretesszük a visszamaradt szaftot pedig botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a serpenyőbe és egy kis tejföllel lazítjuk.

Tálaláskor a mártást a húsokra öntjük. Köretként sós burgonya készült párolt zöldséggel.