Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cigánypecsenye recept

Cigánypecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg sertéstarja (kb. 8 szelet)
    • 6 szelet füstölt szalonna
    • fűszerpaprika
    • 1 kg burgonya

    Pác:

    • 2 ek mustár
    • bors
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 fej fokhagyma
    • 4-5 ek olaj

    Elkészítése:

    A tarját felszeleteljük ujjnyi vékonyságú szeletekre. (NEM SZABAD KLOPFOLNI!)

    A páchoz a fokhagymát apróra vágjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk.
    A húsok mindkét oldalát megkenjük, és egy tálban egymásra pakoljuk, majd állni hagyjuk 1-2 órára.

    A burgonyát ízlés szerint süssük ki olajban, vagy készítsük el tepsiben fűszerekkel megszórva (oregáno, majoránna, kakukkfű).

    A szalonnát bőréig bevagdossuk, hogy szépen kakastaréj módjára szétnyíljon sütés közben. Egy serpenyőben szép pirosra kisütjük. A visszamaradt szalonnazsírt használjuk a hús hirtelen kisütéséhez, de csak közepes lángon. Kb. 5 perc kell oldalanként a húsnak.

    A szalonnát picit megszórjuk fűszerpaprikával, és bőséges tálakat készítünk egy kis salátával körítve.

    A cigánypecsenye kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 224 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá