Hozzávalók:
Pác:
Elkészítése:
A tarját felszeleteljük ujjnyi vékonyságú szeletekre. (NEM SZABAD KLOPFOLNI!)
A páchoz a fokhagymát apróra vágjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk.
A húsok mindkét oldalát megkenjük, és egy tálban egymásra pakoljuk, majd állni hagyjuk 1-2 órára.
A burgonyát ízlés szerint süssük ki olajban, vagy készítsük el tepsiben fűszerekkel megszórva (oregáno, majoránna, kakukkfű).
A szalonnát bőréig bevagdossuk, hogy szépen kakastaréj módjára szétnyíljon sütés közben. Egy serpenyőben szép pirosra kisütjük. A visszamaradt szalonnazsírt használjuk a hús hirtelen kisütéséhez, de csak közepes lángon. Kb. 5 perc kell oldalanként a húsnak.
A szalonnát picit megszórjuk fűszerpaprikával, és bőséges tálakat készítünk egy kis salátával körítve.