Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Budapest szelet recept

Budapest szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés rövidkaraj
    • 50 dkg zöldborsó
    • 50 dkg gomba felszeletelve
    • 20 dkg csirkemáj
    • 1 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A karajt felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

    A felforrósított olajban közepes lángon megsütjük a hússzeleteket. Amikor kész, kiszedjük és félrerakjuk.

    A megmaradt zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát, pirospaprikával, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Pici vízzel felöntjük, amíg készül az étel, folyamatosan pótoljuk a vizet, hogy jó kis szaftja legyen. Amikor a gomba félig megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, a paradicsomot és a zöldborsót, majd puhára főzzük.

    Rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

    A budapest szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 103 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá