Budapest szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés rövidkaraj
- 50 dkg zöldborsó
- 50 dkg gomba felszeletelve
- 20 dkg csirkemáj
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A felforrósított olajban közepes lángon megsütjük a hússzeleteket. Amikor kész, kiszedjük és félrerakjuk.
A megmaradt zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát, pirospaprikával, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Pici vízzel felöntjük, amíg készül az étel, folyamatosan pótoljuk a vizet, hogy jó kis szaftja legyen. Amikor a gomba félig megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, a paradicsomot és a zöldborsót, majd puhára főzzük.
Rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
A budapest szelet kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 103 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.